Bojenje prostora

Spavaća soba

U spavaćoj sobi je važno stvoriti ugodnu, smirujuću atmosferu, u kojoj ćemo se odmoriti i prepustiti ugodnim osjećajima.


Atmosferu u spavaćoj sobi stvaraju boje. Bijele zidove radije promijenimo u nijanse svijetlijih, nježnih boja, jer ćemo njima dočarati topliju prostoriju. Često mislimo, da je važna samo boja zidova u našoj spavaonici, ali je u obzir potrebno uzeti sve boje, čak i boju posteljine, namještaja i drugih predmeta. Sve to mora biti međusobno usklađeno.

Pravilo koje nam pomaže za ostvarivanje dobrog ugođaja u našoj spavaonici je 60-30-10. Prevladujuća boja je dopadljiva neutralna nijansa na zidovima i prozorskim okvirima, 30% neka bude intenzivnija nijansa posteljine, koja je usklađena s nijansom zidova. Ostalih 10% je još intenzivnija usklađena nijansa, možda okviri kreveta, slike i sl. Preporučujemo da sve zidove u spavaonici obojite istom nijansom. Nemojte zaboraviti, da je plava boja hladna, zelena smiruje, narandžasta i žuta osvježuju. Puno ljudi se odlučuje za crvenu boju, koja spavaonici daje dozu erotičnosti. 
Obojite fotografije prostora interijera i eksterijera s JUB bojama i teksturama!

S registracijom ćete dobiti mogućnost upotrebe svog pretinca, u kojeg ćete moći spremati poveznice na pojedine sadržaje, članke,...

Prijavite se na E-novosti