Arhitektica Nina Štajner preporučuje ...

Dekorativna obrada unutrašnjih površina sa funkcionalnim efektom 

Arhitektica i dizajnerka enterijera, Nina Štajner, u svom je domu, našim bojama za pripremu funkcionalnih površina, brzo i jednostavno kreirala zid koji joj sada služi za pisanje dnevnih porukica i kačenje magnetnih okvira za polaroid fotografije sa porodičnim uspomenama.

Da li bi nešto slično željeli i u vašem domu?

  

Zidna površina na koju je moguće zakačiti ili napisati brzu poruku je dobrodošla, kako u domu tako i u restoranu, konferencijskoj sobi, školi ili vrtiću, a kreiranje funkcionalnog zida je moguće uz pomoć boja za pripremu magnetne površine, po kojoj je moguće pisati kredama, iz JUB-ove kolekcije boja za dekorativnu obradu unutrašnjih površina.

"Na takvom zidu možemo neograničeno izražavati svoju kreativnost. Izvedba je uglavnom jednostavna; sve što je potrebno je nanošenje dva sloja DECOR Magnetic base, a zatim dva sloja DECOR Magnetic paint i na kraju DECOR Blackboard paint; tako dobijamo kako magnetni efekat, tako i mogućnost pisanja kredom."

  

Kod donošenja odluke za izvedbu magnetnog zida, potrebno je najprije razmisliti gdje ćemo zid umetnuti i koliko veliku površinu želimo namijeniti kreativnom izražavanju. U domu su takvi dekorativni zidovi posebno poželjni u dječijoj sobi, igraonici, kuhinji, trpezariji ili u hodniku, gdje možemo zid dekorativnim premazima i zaštititi od habanja.

Nakon odabira lokacije potrebno je zid odgovarajuće zaštititi zaštitnim trakama, a dobrodošla je i zaštita podova i namještaja koji se nalazi u blizini.

Umjesto cijelog zida, možemo se odlučiti i za bojenje manjih površina naočekivanih oblika i tako kreirati posebno zanimljiv izgled.

"Magnetnu površinu po kojoj je moguće pisati kreirala sam sama, na praznoj površini zida između kuhinje i trpezarije. Nanošenje premaza je bilo veoma jednostavno, a zid sada uspješno služi za pisanje dnevnih porukica i kačenje magnetnih okvira za polaroid fotografije sa porodičnim uspomenama."

 

Program JUB Home Painter Vam olakšava izbor boja i tekstura za najtipičnije slučajeve.
Prilikom kupovine JUBIZOL fasadnog sistema, izrada obračunske simulacije za Vaš objekat je besplatna.
Kontakt: JUB d.o.o. Sarajevo, Vlakovo 1J, 71215 Blažuj; T: +387 33 69 22 45; E: jub@jub.ba