O preduzeću

Grupacija JUB je međunarodna firma koja danas obuhvata dvanaest poslovnica i posluje na više od dvadeset inostranih tržišta.

 

 

O nama

U grupaciji JUB je zaposleno 569 ljudi, od toga 343 u Sloveniji i 226 u ostalim članicama grupacije (na dan 31.01.2014.). Imamo dva proizvodna pogona-u Sloveniji i Srbiji. Na ostala tržišta izvozimo i prodajemo 75% proizvoda pod vlastitom robnom markom.

Misija

Stvaramo obojenu toplinu doma

"Postat ćemo vodeći proizvođač boja i fasadnih sistema u regiji centralne i jugozapadne Europe. Kupcima ćemo nuditi jedinstvena i cjelovita rješenja usmjerena na održivu gradnju, energetsku učinkovitost i odgovornost prema okolišu."

Načela održivosti

Načela održivosti kao što su odgovornost prema okolišu, racionalna upotreba sirovina i energije i korištenje obnovljivih izvora energije u JUB-u smo uključili u sva područja djelovanja. Veliki dio vlastitih potreba za energijom dobivamo iz obnovljivih izvora:

  • imamo vlastitu hidroelektranu jačine 180 kW;
  • na zidu jedne proizvodne hale imamo sunčanu elektranu radne snage 201 kWp;
  • zgrada tehnološko razvojnog centra se zimi grije i ljeti hladi uz pomoć toplotne pumpe.

Među prvima u industriji smo dobili certifikat za zaštitu okoliša ISO 14001 a možemo se i pohvaliti sa brojnim ekološkim certifikatima i oznakama (EU Ecolabel, Zelena misija i drugi).

Grupacija JUB
Program JUB Design Studio vam olakšava izbor boja i tekstura korištenjem tipskih primjera.
Ukoliko želite da studiju boja za Vaš objekat pripremi stručno lice, pošaljite porudžbinu. Cijena studije boja je 100,00 KM. Pri kupovini bilo kojeg JUBIZOL fasadnog sistema obezbeđujemo Vam popust u visini cijene studije boja.
Kontakt: JUB d.o.o. Sarajevo, Vlakovo 1J, 71215 Blažuj; T: +387 33 69 22 45; E: jub@jub.ba