Jesenske boje u interierju

Ove jeseni se u prvi plan ponovo vraćaju bogatije boje. JESENSKI TRENDOVI oduševljavaju s dramatičnim, dubokim, hrđasto narandžastim, vinsko crvenim i senf žutim tonovima, koji prostor učine prijatno toplim.

Jesen je već ovde, a sa njom i razlog za stilsko osvježenje doma i nova najava trendova boja koja je ove godine neočekivano dramatična. Boje nadolazeće sezone iznenađuju svojom toplinom, samopouzdanjem, udobnošću i dekadentnošću, a u dom ih je najjednostavnije unijeti svježim slojem boje.

Trendovi na području unutrašnjeg opremanja se mijenjaju relativno hitro, a ove godine su se nakon nekoliko sezona u bojama štedljive skandinavske estetike u prvi plan ponovo vratile bogatije boje

Ovogodišnja jesenska najava boja oduševljava dramatičnim dubokim hrđasto  narandžastim, vinsko crvenim i senf žutim tonovima, koje prostor učine toplim te u njega unesu nešto decadence. Na ton karti JUB favourite feelings je dotične nijanse moguće pronaći po imenima Beauty, Love, Wisdom i Passion

Prisutni topli tonovi boja podsjećaju na boemske sedamdesete godine prošlog stoljeća, a moderan dodir prostoru dodaju savremene kombinacije tekstura.

Moguće je primjetiti mekanu prirodnu kožu, glamurozni pliš, duboko tkane tapiserije i rubusno drvo. Čak i poznato hladna tekstura metala je trenutno modernija u toploj varijanti. Trendi metalne teksture mesing i bakar se zapravo ponose aktuelnim toplim tonovima. Metalik teksture je uz pomoć prekrivajuće zidne boje Decor Glamur moguće kreirati i na zidu. 

Kod odabranih nijansi se radi o klasičnim toplim tonovima, koji personificiraju domaće, optimizam, životnu energiju i veselje, a svakako aplikacija tako moćnih tonova zahtjeva i samouvjerenog korisnika.

Topli tonovi se u modernim enterijerima pojavljuju tako u većoj mjeri u ulozi zidnih obrada i  fasadnih boja, a manje posvećeni korisnici se mogu odlučiti za manje dekorativne naglaske kao što su umjetnička djela i  kućni tekstil. 

Crvena, narandžasta i žuta boja se lijepo uklapaju s neutralnom bež ili smeđom nijansom, a veoma lijepo zažive i u kombinaciji sa crno-bijelom shemom boja ili hladnim sivim tonovima.

Program JUB Home Painter Vam olakšava izbor boja i tekstura za najtipičnije slučajeve.
Prilikom kupovine JUBIZOL fasadnog sistema, izrada obračunske simulacije za Vaš objekat je besplatna.
Kontakt: JUB d.o.o. Sarajevo, Vlakovo 1J, 71215 Blažuj; T: +387 33 69 22 45; E: jub@jub.ba